Hoppa till innehåll

Om mig

År 2009 startade jag mitt företag efter att ha jobbat på kommun med samma frågor.

Jag vill underlätta så att fler kan komma ut och uppleva naturen oavsett ålder eller funktionsförmåga.  Det finns forskning som visar på vilken positiv påverkan utomhusvistelse har för vår hälsa och vårt välbefinnande.

Även riksdagen har beslutat att göra naturen tillgänglig för alla

(Friluftspropositionen 2010). Man antog även tio friluftspolitiska mål, där det första målet säger att naturen ska göras tillgänglig för alla. Men det går inte att göra det överallt – naturen sätter gränser genom att vara för kuperad på sina ställen.

Närhet till vatten är också viktig. I Uppsala där jag bor har kommunen anlagt en nästan 3 kilometer lång tillgänglig strandpromenad med omväxlande hårdgjorda vägar och träspänger längs stranden längs en vik av Mälaren. Därför är det positivt att så många människor kan komma nära vattnet utan ansträngning.

I min utbildning har jag bland annat läst folkhälsovetenskap, media- och kommunikation samt biologi och miljövård.

Jag har alltid varit intresserad av att vara ute i naturen och tittar gärna på fåglar. Jag började med att vara med i Fältbiologerna i ungdomsåren, men det var en kraftverksutbyggnad som fick mig att även engagera mig i ideellt.

Tveka inte att höra av dig till mig för små eller stora frågor eller uppdrag!